علی حاج ملاعلی نویسنده و کارگردان نمایش «ماز» درباره اجرای این اثر نمایشی و عنوان آن به خبرنگار مهر گفت: نمایش «ماز» از دوشنبه ۲۰ اردیبهشت ماه اجرای عمومی خود را در خانه نمایش اداره تئاتر آغاز می کند. «ماز» به معنای هزارتو و پیچ در پیچ بودن است که در انگلیسی به آن «لابیرنت» می گویند. انتخاب این نام نیز در راستای فضاسازی اثر و داستان تو در تویی است که روایت می شود.
وی درباره داستان نمایش توضیح داد: این نمایش داستان ژاله و فرزانه که نویسندگان یک نشریه هستند، است. این دو باید داستانی برای چاپ بنویسند اما هرکدام دغدغه های ذهنی متفاوتی نیز دارند. یکی از آنها عاشق مدیر نشریه است و دیگری را برای خودش رقیب می داند و دیگری آرزوی سردبیر شدن در سر دارد اما او هم دیگری را رقیب خود می داند.
این مدرس و مترجم آثار نمایشی متذکر شد: نمایش در فضایی پیچیده و به شکل بازی در بازی روایت می شود و این دو زن داستان هایشان را روی صحنه برای مخاطب می خوانند در حالیکه مشخص نیست کدام داستان متعلق به کدام زن است.
حاج ملاعلی در پایان درباره طراحی صحنه و فضاسازی نمایش بیان کرد: فضای اصلی نمایش رئالیستی است اما در نوع روایت به فضای رمان های مدرن و ویژگی «ضد قصه» بودن آنها نزدیک شدهایم. در طراحی صحنه نیز در انتهای صحنه دو رگال بزرگ لباس است و فضا شباهت به پشت صحنه و اتاق های لباس تئاترها دارد اما در جلو صحنه با فضایی رئالیستی و شبیه دفتر یک نشریه روبهرو هستیم.
«بداهه پردازی در تئاتر»، «مبانی بازیگری» و «عمو سام من» کتاب هایی است که توسط حاج ملاعلی ترجمه شده اند. در نمایش «ماز» مرتضی امیری، بیتا بزم آور، نیلوفر بیرامی، حامی صدیق مقدم، حامد عباسپور به ایفای نقش می پردازند.
از دیگر عوامل گروه می توان به رضا مهدی زاده مشاور طراحی صحنه، مهدی دیلمی طراح لباس، مریم آهنگری منشی صحنه و مدیر صحنه، محمد شبدار انتخاب موسیقی، منصور قره داغی طراح پوستر و برشور، کامیار مینو کده عکاس اشاره کرد.
نمایش «ماز» به نویسندگی و کارگردانی علی حاج ملاعلی از دوشنبه ۲۰ اردیبهشت ماه ساعت ۱۹ در خانه نمایش اداره تئاتر روی صحنه می رود.
نظر شما